Ανακοινώσεις


      Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΙΕΚ Λαγκαδά για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας και πιο συγκεκριμένα τον διευθυντή του ΙΕΚ κ. Μπερτέ Βασίλειο, την υποδιευθύντρια κα. Νικολαΐδου Ελισάβετ, τους εκπαιδευτές κ. Βαβούρα Στέργιο, κα. Χριστοδουλίδου Κυριακή, κα. Χριστοδουλίδου Μαρία και τα παιδιά της ειδικότητας Τεχνικός Σχεδίασης & Ανάπτυξης Ιστοσελίδων (Web Designer) του εξαμήνου 2013Α.

    Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για τη δωρεάν διάθεση 50 δενδριλίων για τον  περιβάλλοντα χώρο του Ιατρείου.

   Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΠΑΣ Καλαμαριάς και πιο συγκεκριμένα την Διευθύντρια κα. Χατζηκαλέα Ευαγγελία, τους εκπαιδευτικούς κα. Σινάκου Κατερίνα, κ. Παναγιώτη Παναγιώτου μαζί με τους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του εξαμήνου 2013Α

    Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Ζαντίδη κηπουρό του Ο.Λ.Θ. Α.Ε. ο οποίος ξεκίνησε τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Κοινωνικού Ιατρείου και συνεχίζει να φροντίζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα
.
Ευχαριστούμε θερμά τον εθελοντή κ. Αρντιάν Στεφανή μηχανουργό καθώς και την εθελόντρια κ. Έλλη Χριστοφορίδου για την εικαστική τους παρέμβαση.

.Θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση, καθώς και στο Προσωπικό του  kitchen bar που συχνά φροντίζει να μη λείπει το φαγητό από κάποιους  συμπολίτες μας.

    Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση FORMA POURANIS και ιδιαίτερα   τον κ. Απόστολο Πουράνη που προσέφερε δωρεάν ένα μέρος του εξοπλισμού του Φαρμακείου.

   Ευχαριστούμε τον Διευθυντή,τους Δασκάλους,τους Μαθητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ' Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης για τη συλλογή φαρμάκων με σκοπό την ενίσχυση του Φαρμακείου μας.      

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γυμνασιάρχη κ.Αρβανιτίδη Γιώργο,τους Καθηγητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου,διότι ανταποκρίθηκαν άμεσα κι αποτελεσματικά στο αίτημά μας, δίνοντας λύση σε ουσιαστικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε μέλος της Μαθητικής Κοινότητας του Σχολείου
            
  Για τον ίδιο λόγο ευχαριστούμε τη Διευθύντρια κ.Ιωαννίδου Ειρήνη,τους Δασκάλους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου που και αυτοί με τη σειρά τους έδωσαν άμεση λύση σε παρόμοιο αίτημά μας. 

   Tα μέλη  του Δ.Σ.,του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου και ιδιαίτερα την Πρόεδρό τους Κυρία Δώρα Ευσταθίου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη διάθεση σημαντικού χρηματικού ποσού προκειμένου να ανανεωθεί η Ασφάλισή της ομογενούς συμπολίτισσάς μας που χρειάστηκε νοσηλεία σε δημόσιο Νοσοκομείο της πόλης μας.

    Ευχαριστούμε την οικογένεια του Εκδότη Ιωάννη Γκιούρου,στη μνήμη του οποίου,μας δωρήθηκαν βιβλία στις 29/7/13 για τη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Κοινωνικό Ιατρείο.Μετά την αρχειοθέτησή τους,θα υπάρξει η ανάρτηση των τίτλων τους, σε συγκεκριμένο χώρο της ιστοσελίδας μας.    
  
      Για τη φωτεινή πινακίδα του Κοινωνικού Ιατρείου ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ. 

   

   Το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09/2013 επισκέφτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο μας ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ   κ.Θ. Σκυλακάκης, συνοδευόμενος από τους Συνεργάτες του. (βλέπε https://www.facebook.com/theodoros.skylakakisb?ref=ts&fref=ts).


   Από τις αρχές του Ιουλίου του'13, ξεκίνησε η συνεργασία μας με την Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ, http://filaretos.com/ ,αναλαμβάνοντας τη δωρεάν ΙατροΦαρμακευτική περίθαλψη, των προστατευόμενων μελών της.
  Με την ευκαιρία αυτή,  ευχαριστούμε το Δ.Σ., για τα ράφια που ευγενικά προσέφεραν, καλύπτοντας   ανάγκες του Ιατρείου μας.


   Επίσης, συμφωνήσαμε με την 24 ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ -ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών, www.isotita.gr, τη δωρεάν ΙατροΦαρμακευτική περίθαλψη, των γυναικών που φροντίζουν. 

  Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, η PRAKSIS,  http://www.praksis.gr/1_1/PRAKSIS και το Κοινωνικό Ιατρείο Ο.Λ.Θ. Α.Ε., υιοθέτησαν την αλληλοσυμπλήρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.

   Με την Υπηρεσία <<ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ>> του Τομέα Νοσηλευτικής, του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού(Ε.Ε.Σ.) www.redcross.gr, συνεργαζόμαστε ήδη αποτελεσματικά.
   Τα στελέχη του προαναφερθέντος Τμήματος, τα ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
     
    Ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία <<Ασπίδα ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ>(Facebook),για τη δωρεά φαρμάκων, που προσέφεραν εμπλουτίζοντας το Φαρμακείο μας. Η συνεργασία μας ξεκίνησε αναλαμβάνοντας κι εμείς με τη σειρά μας, να παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας στις οικογένειες που φροντίζουν.


Aπό σήμερα 18/11/13 ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο,Πρόληψης,Ενημέρωσης και Συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση,νοητική υστέρηση και σύνδρομο down<<ΦΡΟΝΤΙΔΑ>> http://www.frodida.gr/v2/. Καλή αρχή!


Ευχαριστούμε την Εταιρία CANA A.E.,για την αρωγή της  στο έργο μας.

                                                                                                                                            
O Δεκέμβριος ξεκίνησε συνεργαζόμενοι με τη Μ.Κ.Ο. <<ΔΕΣΜΟΣ>>. (http://desmos.org/tieinaiodesmos)


 Από σήμερα 9/12/2013, ξεκινάμε τη συνεργασία μας με τα Παιδικά Χωριά SOS (Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας). www.sos-villages.gr/  


Αρχίσαμε την αλληλοκάλυψη των δραστηριοτήτων μας, με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο <<Οικογένεια και Παιδί>>. www.oikogeneiakaipaidi.gr/


Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης(ΣΥ.ΦΑ.) www.syfathess.gr,  που με κάλεσμά του,στις 20/12/13 παρότρυνε τα μέλη του να προσφέρουν Φαρμακευτικό υλικό για την ενίσχυση του Φαρμακείου του Κοινωνικού μας Ιατρείου.

Τη φοιτήτρια Μαντράση Σοφία,   της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, του Α.Τ.Ε.Ι. Σίνδου Θεσσαλονίκης, καθώς και τους φοιτητές, Δάγο Ιωάννη και Σιδέρη Γρηγόρη του ιδίου Τμήματος και Σχολής,ευχαριστούμε πολύ για την καταγραφή και ταξινόμηση των βιβλίων της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης, που θα είναι προσβάσιμη για όλους τους ενδιαφερόμενους, στην ηλεκτρονική μας σελίδα.

Ευχαριστούμε την εταιρία<<ΜΕΝΤΕΝΤΙΣ ΕΠΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ>>,για την προσφορά της σε αναλώσιμο καρδιολογικό υλικό.

Στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης <<Μέγας Αλέξανδρος>> που διεξήχθει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014,συμμετείχε με τη φανέλα του Κοινωνικού Ιατρείου,ο Γιώργος Μαυρίκος Μαραθωνοδρόμος,με 78 συμμετοχές σε Πανελλήνιους Μαραθώνιους και 9 Διεθνείς.Η ιδιαίτερη αυτή τιμή,ενισχύει την προσπάθειά μας.Τον ευχαριστούμε πολύ!

 Ο διακεκριμένος φίλος του Ιατρείου μας, μας παρέδωσε και στολίζει πλέον τον χώρο μας το αναμνηστικό μετάλιο της συμμετοχής του στον Μαραθώνιο.. και το αντίστοιχο δίπλωμα. 
Την εταιρία << ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ>>,ευχαριστούμε για την προσφορά της, σε τρόφιμα και απορρυπαντικά που δόθηκαν σε οικογένειες, που εξυπηρετούνται από το ιατρείο μας και τα είχαν  ανάγκη.Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε  τον υπεύθυνο του τμήματος Μάρκετινγκ κ.Φυλακτό Απόστολο καθώς  και την κ.Γκαντή Βέτα για τη συμβολή τους σ´αυτό.

Από τον Ιούλιο ξεκίνησε η συνεργασία μας με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ<<ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ>>. http://www.agios-stylianos.gr/

Στην παρέα των Εθελοντριών και Εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου, προστέθηκε αναπάντεχα και ο Ρόκυ. ανάλαβε την φύλαξη του κτιρίου ,ομορφαίνει ήδη την είσοδό του,τον αγαπάμε πολύ!
 Ξεκίνησε τον απαραίτητο έλεγχό του, στην κοντινή μας Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., με τη συνοδεία του Πασχάλη-μαθητευόμενου ξυλουργού στην Τεχνική Υπηρεσία του Λιμένος- και του έγιναν τα πρώτα εμβόλια. Καλή συνέχεια.....

Την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δ.Θ.,ευχαριστούμε για την αρωγή της στο έργο μας.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Θερμαικός Α.Ε.Β.Ε. Ηondos Center Apollonia Politia,για τα έπιπλα που μας προσέφεραν και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κ. Ελένη Μορφιάδου.

 Τα αδελφάκια Αναστασία-Χριστίνα 8 ετών,Χρήστο 5 ετών και Γιάννη-Κωνσταντίνο 2,5 ετών που αποχωρίστηκαν τα παιχνίδια τους για τα παιδιά του Ιατρείου μας,τα ευχαριστούμε θερμά, καθώς και τους γονείς τους.

 Το ζεύγος Κωνσταντίνου και  Ελένης Τσάτσου,ευχαριστούμε για την προσφορά του ηλεκτρικού διαδρόμου Power Run 1750 HRC,προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε συνδιασμό με τον ηλεκτροκαρδιογράφο μας.

Τον διακεκριμένο οδοντίατρο Στέλιο Συριστατίδη,γνωστό για την κοινωνική του δράση στη δυτική Θεσσαλονίκη,ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά, του οδοντιατρικού του εξοπλισμού στο Κοινωνικό Ιατρείο.Επίσης, ευχαριστούμε,τους τεχνικούς οδοντιατρικών μηχανημάτων,Βασίλη και Δημήτρη Παπαγεωργίου για τη συμβολή τους και την τεχνική υποστήριξη στο γεγονός αυτό. e-mail: dimitris.karolos@yahoo.gr

Τον γαστρεντερολόγο Γιώργο Πουλόπουλο,ευχαριστούμε για την προσφορά εξεταστικής κλίνης, στο ιατρείο μας.

Toν κ.Μ. ΚαλαΪτζή και την εταιρία ΑutoTextile, ευχαριστούμε για το fax(TOSHIBA 1360) και το φωτοτυπικό(PANASONIC KX-F1810),που προσέφεραν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.http://www.autotextile.gr/


Η πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια» και το περιοδικό δρόμου «σχεδία», στο πλαίσιο της συμμετοχής της ελληνικής ομάδας για όγδοη συνεχή χρονιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Σαντιάγκο, 19-26 Οκτώβρη) έχουν μετατρέψει την Πλατεία Αριστοτέλους σε γήπεδο. Εκτός από ομάδες βετεράνων ποδοσφαιριστών όπως του ΠΑΟΚ, στο ξεχωριστό αυτό ποδοσφαιρικό τουρνουά συμμετέχουν και ομάδες.Την Ιατρική κάλυψη του γεγονότος είχε το    Κοινωνικό μας Ιατρείο.www.youtube.com/channel/UCc2yVNfWdaT3_ktF0Ss5lPA

Ηδη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια συνεχούς παρουσίας των εθελοντών και εθελοντριών μας. Ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και την ενθάρυνση σας.

Ξεκίνησε η συνεργασία με την ΣΧΕΔiΑ www.as-sxedia.gr και με την ΑΡΓΩ www.argothes.gr

Ευχαριστούμε την εταιρία ΦΛΕΞ ΚΛΑΜΠ Α.Ε.,που μας δώρισε δύο κρεβάτια θεραπειών και δύο πολυθρόνες θεραπειών για τις ανάγκες μας.www.flexco.gr και www.flex.gr.

Tην EUROMEDICA ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Ι.Α.Ε.,ευχαριστούμε για την προσφορά, μιας εξεταστικής κλίνης και μιας ραφιέρας,στο Κοινωνικό μας Ιατρείο.
Ευχαριστούμε την εταιρία του κ.Μισαηλίδη Β.Δημήτρη για την προσφορά 24 φιαλών των 10Lπου προσέφερε για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2014 προσέφεραν εθελοντική εργασία οι φοιτήτριες Vivian Cheng(https://www.youtube.com/watch?v=f5C_pUjsLJE) και Ray filley(https://www.youtube.com/watch?v=Uz9i3KYuz-I)

του Α εξαμήνου του Northeastern University Boston,Massachusetts U.S.A.,φιλοξενούμενες από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT) www.act.edu.

 
Ευχαριστούμε που και πάλι ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης(ΣΥ.ΦΑ.)  που με κάλεσμά του,στις 20/12/13 παρότρυνε τα μέλη του να προσφέρουν Φαρμακευτικό υλικό για την ενίσχυση του Φαρμακείου του Κοινωνικού μας Ιατρείου. Τους είμαστε υποχρεωμένοι!


Στις 18/11/2014 μας επισκέφτηκε η κ. Βένιου Κατερίνα Προισταμένη Ακτοπλοϊας Ο.Λ.Π. Μας αποχαιρέτησε με σκέψεις και σχέδια  για αντίστοιχη δραστηριότητα στο λιμάνι του Πειραιά. Την ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική της παρουσία στο χώρο μας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο εύχεται σε όλους τους Εθελοντές Ιατρούς και Συνεργάτες που στηρίζουν το έργο μας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και το 2015 να τους χαρίσει ό,τι επιθυμούν.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


Την εταιρία ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ευχαριστούμε θερμά για την αρωγή της,στις ημέρες των εορτών.webside: w.w.w.mauroudis.gr

Ευχαριστούμε για τη δωρεά 2 Η/Υ,την Πρόεδρο του Κ.Θ.Β.Ε.,κυρίες Μένη Λυσαρίδoυ,τα Μέλη του Δ.Σ.καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ.Γιάννη Βούρο,για τις ανάγκες της Γραμματείας μας.Τις κ.Ιωάννα Καρτάση και Έφη Τσαμπάzη,όπως επίσης και τον κ.Κουγκουλέρη Χρήστο ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους σ'αυτό.www.ntng.gr

Tην Πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας,<<ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ>>  κ.Φερεντίνου Σωτηρία,ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά αναλώσιμων υλικών που είναι απαραίτητα στη λειτουργία του Οδοντιατρείου μας (facebook)

Ευχαριστούμε τους κυρίους Γιώργο και Θανάση Γιαγκιόζη της εταιρίας GREEM FRAME  για τον εξοπλισμό τους στον νέο χώρο του Ιατρείου μας. (www.greenframe.gr)

Την Ομάδα Εθελοντών Πολιτών <<Αρωγή Θεσσαλονίκης>>,την ευχαριστούμε για την προσφορά παιδικών τροφών.Η συνεργασία μας, ορίστηκε και ξεκίνησε.
facebook https://www.facebook.com/groups/arogithessalonikis/members/
<<
Την Τρίτη 24|03|2015 στην <<Μαύρη Τρύπα>>, η Ομάδα <<8rooms>> και το ράδιο<< Deepartment>> με τη συμμετοχή του κόσμου, συγκέντρωσαν φάρμακα και ρούχα για το Κοινωνικό Ιατρείο.Τους ευχαριστούμε θερμά.

Τον Αλέξανδρο Κογιμτζή που ζει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο,ευχαριστούμε για την εθελοντική του παρουσία και προσφορά.

Ευχαριστούμε τους Φαρμακοποιούς-μέλη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.),που ανταποκρίθηκαν άμμεσα στην έκκλισή μας.www.syfathess.gr/

Ευχαριστούμε το Κολλέγιο Ανατόλια, τους Καθηγητές και τους Μαθητές που φρόντισαν να μας εξοπλίσουν για το επόμενο εξάμηνο,αναλώσιμα ιατρικά και οδοντιατρικά υλικά καθώς και ντουλάπα αποθήκευσης φαρμάκων και ηλεκτρονικό πιεσόμετρο.www.anatolia.edu.gr

Ευχαριστούμε το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο <<ΔΕΣΜΟΣ>>,για την ευγενή υλοποίηση της δωρεάς του Κολλεγίου Ανατόλια,για τον εξοπλισμό του Κοινωνικού μας Ιατρείου,Οδοντιατρείου και Φαρμακείου,που αφορά σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα για το προσεχές εξάμηνο.desmos.org/desmos-thessaloniki

Ξεκίνησε η συνεργασία μας με την Περιφερειακή Εφορία Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.www.sep.org.gr

Συνεργαζόμαστε με την Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης(Ε.Π.Α.Θ.)και με τον      ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ-ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..www.sfe-epath.com

Τον κ.Παντελίδη Γιάννη ευχαριστούμε θερμά για το laptot που πρόσφερε στη Γραμματεία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στην μνήμη του Κωνσταντίνου Νέζη,που υπηρέτησε στο Λιμάνι ως μέλος
 του Δ.Σ., η οικογένειά του και οι φίλοι του,πρόσφεραν ένα μηχάνημα καθαρισμού δοντιών(τρυγία).Ευχαριστούμε θερμά.

Στις 30/08/15 συμπληρώνονται 2 χρόνια από την απώλεια του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου,του Οδοντίατρου που πρωτολειτούργησε με τα δικά του μηχανήματα το πρώτο από τα Οδοντιατρεία μας.Μας λείπει!

Συμπληρώνοντας στο Λιμάνι,την πρώτη τετραετία λειτουργία του Κοινωνικού μας Ιατρείου, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ιατρό Βιοπαθολόγο-Κοιν.Ιατρικής Ε.Σ.Υ.,κ.Χαϊδευτό Μαργαρίτη,Διευθυντή Δημ.Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Περιφ.Ενότητας Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες του  για την αμέριστη συμπαράστασή του,από την πρώτη στιγμή της εδώ παρουσία μας. Οι επισημάνσεις του, οι συμβουλές του,οι παρατηρήσεις του,προπάντων όμως η παρότρυνση και η ενθάρρυνσή του,στο καθημερινό και αδιάλειπτο επιτελούμενο έργο μας,ήταν πολύτιμα εφόδια για την καλή μας πορεία.(email:x.margaritis@pkm.gov.gr)

Τον κ.Αρτοποιό Γιώργο ευχαριστούμε για την προσφορά notebook που πρόσφερε στη γραμματεία του Κοινωνικού μας Ιατρείου.

Μας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αγίου Όρους ''Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης"κ.Στέφανος Γωγάκος και συμφωνήθηκε η συνεργασία με τα μέλη τους.https://athonitiw.wordpress.com, email:omil82@otenet.gr

Σήμερα 11/09/15,δεχθήκαμε από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Δέντσορα Παναγιώτη,την πρόταση-πρόσκληση,να αναλάβουμε την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων της Ειδομένης, στα πλαίσια της φροντίδας του τοπικού Ερυθρού Σταυρού στον προαναφερθέντα συνοριακό σταθμό.Ανταποκριθήκαμε άμεσα και παρεβρεθήκαμε στην συνεδρίαση Μελών της Διοίκησης παρόντων και αντιπροσώπων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού όπου και επιβεβαιώθηκε η έναρξη της συνεργασίας μας  και η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου στα πλαίσια του Εθελοντισμού.www.redcross.gr, www.redcross.int

Eυχαριστούμε την οικογένεια Κρικίδη που συχνά μας τροφοδοτεί με παιδικά ρούχα και παιχνίδια.

Στις 15/09/15,επισκεφθήκαμε την Προισταμένη  του Ε.Ε.Σ. της πόλης μας,κ. Τριανταφυλλίδου,με την υπόδειξη του Προέδρου και της αναπτύξαμε το σχέδιο υλοποίησης της συγκεκριμένης Δράσης το οποίο και αποδέχθηκε.www.redcross.gr, www.redcross.int

Toν κ.Ασλανίδη Πρόδρομο ευχαριστούμε για την προσφορά ενός scanner και ενός εκτυπωτή που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της Γραμματείας του ιατρείου.e-mail:kirios_makis@hotmail.com


Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Doppler (NΤΟΠΛΕΡ Α.Β.Ε.Ε) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΒΙΟ.ΠΑ. ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ) για την προσφορά της σε υλικά, τα οποία είναι αναγκαία για την επέκταση των εγκαταστάσεων. Ευχαριστούμε επίσης την Διοίκηση καθώς και τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους, για την πρωτοβουλία τους να συλλέξουν και να μας αποστείλουν φάρμακα, παιδικά γάλατα, ρουχισμό και υποδήματα για τους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού μας Ιατρείου. www.doppler.gr/news.php?id=42

Το Ερευνητικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα  προσέφερε στο Κοινωνικό Ιατρείο παιδικά γάλατα και κρέμες. Ευχαριστούμε θερμά. www.peristereota.com

Την κ.Γαλανάκη Βασιλική, ιατρό Νεφρολόγο,του ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ),ευχαριστούμε για την προσφορά φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Σήμερα συμπληρώσαμε  4 χρόνια συνεχούς και αδιάλλειπτης παρουσίας ως Κοινωνικό Ιατρείο στο λιμάνι.Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας.Συνεχίζουμε.......

Ολοκλήρωσε την εθελοντική της εργασία με επιτυχία στο Κοινωνικό μας Ιατρείο, η μαθήτρια της Γ' Λυκείου,Λ.Τ.προκειμένου να γίνει δεκτή του χρόνου σε Ιατρική Σχολή της Αγγλίας.Καλή συνέχεια!!!

Την κ.Μητροπούλου Χρυσούλα που δώρησε ένα πολυμηχάνημα για την Γραμματεία του Κοινωνικού Ιατρείου,ευχαριστούμε θερμά.

 
 Tον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2015, προσέφεραν εθελοντική εργασία οι φοιτήτριες από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης 
 Meredith Perettine και Lauren Molisani /http//www.youtube.comwatch?v=hBmqpXcu87w#t   https://www.youtube.com/watch?v=OqmKsXTKwrI

Η εταιρεία ΥΙΟΙ ΗΛ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε.,παραγωγής και εμπορίας δομικών υλικών,σύμφωνα με το δελτίο αποστολής Νο 0484,πρόσφεραν στο Κοινωνικό μας Ιατρείο,16 φύλλα γαλβανιζέ 6.00 m και τρυπανόβιδες 6,30 επί 50 και ροδέλες 220 για τη σκεπή της επέκτασής του.Ευχαριστούμε θερμά.   e-mail:info@viodomiki.gr


Eυχαριστούμε τον κ. Γιάννη Ανδρεαδάκη,για τη δωρεά μιας συσκευής FAX στη Γραμματεία του Κοινωνικού Ιατρείου.e-mail:   giannisandreadakis@gmail.com

Τον Μηχανολόγο Μηχανικό Άκη Γουτιανό,ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή
του,στο έργο της επέκτασης του χώρου μας.e-mail:akis_goutianos@yahoo.gr

Με την έναρξη της πέμπτης χρονιάς λειτουργίας μας,ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ-Τ.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ βρέθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας.Τυπώθηκε το ημερολόγιο τοίχου του Κ.Ι.και μας προμήθευσαν με αναλώσιμα υλικά του Οδοντιατρίου.Θερμές ευχαριστίες!email:info@seth.gr

Δημιουργούμε εκ νέου ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ της πόλης μας μετά το πρώτο πετυχημένο εγχείρημα του 2006, στο κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσ.ΑΧΕΠΑ.Αυτή τη φορά την πραγματοποιούμε με τα Σωματεία των Εργαζομένων του Ο.Λ.Θ.και το Γυμναστήριο WAREHOYSE 7 που λειτουργεί εντός του λιμένος στο κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσ.ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ.Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016,από τις 3μμ-7μμ θα αιμοδοτήσουμε στο χώρο του Γυμναστηρίου, στην Αποθήκη 7.Σας περιμένουμε όλες και όλους για τον καλό αυτό σκοπό.

Στις 17/03/16 επισκέφτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο η Dr.Sarolta Anna Takacs,Professor of History,Director of Modern Greek Studies Program,συνοδευόμενη από την κ.Μόμα Χριστίνα,Student Services Assistant,του Αμερικάνικου Κολλεγίου ACT www.act.edu.Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η γνωριμία της dr.Takacs με τους υπεύθυνους του Ιατρείου,την ξενάγησή της στο χώρο μας,στον οποίο υποδεχόμαστε και φιλοξενούμε για εθελοντική εργασία εδώ κ δύο χρόνια σε συνεργασία με το ΑCT,Αμερικανούς Φοιτητές από το πανεπιστήμιο όπου και  είναι υπεύθυνη,αλλά κι από άλλα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας,αλλά και τους πολίτες των όμορων νομών, που από το υστέρημά τους,  προσφέρουν καθημερινά για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, Έλληνες και πρόσφυγες,ρούχα,παιχνίδια,κουβέρτες και τρόφιμα.

Tην Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 από τις 15:00 έως 19:00 το γυμναστήριο Warehouse7 και τα σωματεία των εργαζομένων στο Λιμάνι,σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο του Ο.Λ.Θ.Α.Ε.,διοργάνωσαν αιμοδοσία με στόχο τη δημιουργία τράπεζας αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας αστέγων της Θεσσαλονίκης.Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγ.Παύλος υποστήριξε την όλη προσπάθεια.Θερμές ευχαριστίες στους αιμοδότες και τους διοργανωτές.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Ο.Λ.Θ. Α.Ε., από την πρώτη στιγμή συμμετάσχει με όλο του το δυναμικό στην φιλοξενία προσφύγων στο λιμάνι της πόλης μας,προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,ρουχισμό,παιδικές τροφές, παιχνίδια και ιατρικό εξοπλισμό.

Το Κοινωνικό Ιατρείο επισκέφτηκε στις 24/3/16,το προεδρείο του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος κ.Γ.Σακονίδης.,ο ταμίας κ.Β.Κελεπούρας .και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Πουλαδάκης παρέδωσαν στο ιατρείο μας παιδικά και για ενήλικες φάρμακα.Ευχαριστούμε θερμά γι αυτή τους την προσφορά.sindesmosapostraton.blogspot.com

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του Millet(σπιτικό φαγητό) Βασ.Ηρακλείου21,κ.Καραβασίλη Βικτώρια και το προσωπικό της εταιρίας ,που καθημερινά προσφέρει αρκετές μερίδες φαγητό σε συμπολίτες μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη.www.millet.gr

Η Διοίκηση της Ο.Λ.Θ.Α.Ε,διέθεσε τρόφιμα και είδη υγειινής για τους συμπατριώτες μας και πρόσφυγες  επισκέπτες του Κοινωνικού μας Ιατρείου.Ευχαριστούμε!

Τον Χαράλαμπο Θ.Γεωργιάδη Χειρουργό-Γυναικολόγο Μαιευτήρα,μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ.,που πρόσφερε στο Κοινωνικό Ιατρείο ένα μηχάνημα υπερήχων Pie Medical SCANNER 1120,ευχαριστούμε θερμά!

Ευχαριστούμε τον κ.Χατζημητάκο Γεώργιο, για την προσφορά οικοσυσκευών(ηλεκτρικό φουρνάκι,τηλεόραση,μικρό και μεγάλο ψυγείο),οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του ιατρείου.

Τον γνωστό για το κοινωνικό του έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης τ.Δήμαρχο Πολίχνης,διακεκριμένο Οδοντίατρο κ. Κ.Θεοδωρίδη,ευχαριστούμε θερμά για τον οδοντιατρικό εξοπλισμό που μας παραχώρησε για τις ανάγκες του Οδοντιατρείου μας.

Ευχαριστούμε την εταιρία DORMED HELLAS για τη δωρεά παραχώρηση ελαφρώς μεταχειρισμένου,αλλά υπερσύγχρονου Υπέρηχου HITACHI ALOKA MODEL SN,για τις ανάγκες του ιατρείου μας.info@dormed.gr

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλες και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους  του Κ.Θ.Β.Ε. και του Ο.Μ.Μ.Θ.,για την υποστήριξή τους σε υλικοτεχνική υποδομή από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας.www.ntng.gr & www.tct.gr

Η εταιρία PORCELANA XATZHΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.,σύμφωνα με το δελτίο αποστολής με σειρά 00ΣΑ0 και αριθμό 000091 στις 29/08/2016,προσέφεραν στο Κοινωνικό Ιατρείο, πλακάκια, αρμοσταυρούς,αρμούς και κόλλα για την επέκταση του χώρου μας. Τους ευχαριστούμε θερμά!info_h@hatz.gr

Το ζεύγος των ιατρών κ.Irene Zirbs-Papapaschalis Γυναικολόγου και κ.Nicolas Papapaschalis Ψυχιάτρου που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία, ήρθαν οι ίδιοι και μας έφεραν φαρμακευτικό υλικό των ειδικοτήτων τους για τις ανάγκες του Κ.Ιατρείου. Τους ευχαριστούμε θερμά!!! e-mail:irene59@gmx.de και paris@arcor.de

Αισίως συμπληρώσαμε πέντε (5) χρόνια αδιάλειπτης,συνεχούς και καθημερινής λειτουργίας του Κοινωνικού μας Ιατρείου.Ευχαριστούμε όλες και όλους τους εθελοντές που αγόγγυστα συνέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια.Αισθανόμαστε υπόχρεοι σε όσες και όσους μας στήριξαν στην προσπάθειά μας αυτή,είτε είναι συμπολίτες και συμπατριώτες μας,είτε είναι Φορείς  από την Ελλάδα και το εξωτερικό.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...!!!


Τον κ. Δ.Πηλαλίδη,συνταξιούχο επιπλοποιό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμένος,ευχαριστούμε για τη δωρεά οδοντοτεχνικού αναλώσιμου φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των Οδοντιατρείων μας.Ο ίδιος συνέβαλε καθοπιστικά για τη λειτουργία του χώρου μας.

Τον γνωστό φωτορεπόρτερ της πόλης μας κ.Στυλιανίδη Νώντα ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού στο ιατρείο μας,εκ μέρους των μελών του VESPA CLYB.


Την Μεταφορική ΑΘΩΣ Χαλκιδικής,ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά μεταφορά φαρμάκων από τον Νέο Μαρμαρά κ συγκεκριμένα από το φαρμακείο Τζίμου Ειρήνης-Τζίμου Θεοδοσίας, που συχνά μας τροφοδοτούν με φάρμακα για τις ανάγκες του Κ.Ι.